2 Kasım 2015 Pazartesi

Harry Potter Aşkına !

           
        Bu yazı 22 yaşına gelse de umut , ısrar ve de inatla Hogwarts kabul mektubunu beklemeye devam eden bir öğretmen adayı tarafından kaleme alınmıştır. Ve sen ! Yakaladım seni. Eğer gözlerin bu satırların üzerinde dolaşıyorsa benden çok da farklı değilsin.
   

Serinin filmlerini tekrar tekrar izleyen , kitaplarını okumaya doyamayan bizler için az da olsa özlemimizi giderecek bir yazı yazmak istedim. Ozan Beedle'ın Hikayeleri , Fantastik Canavarlar Nelerdir , Nerelerde Bulunurlar ? ve Çağlar Boyu Quidditch uzun zamandır alınacak kitaplar listemde başı çekiyordu. Özlem ve ben taktık şapkalarımızı (tabi ki cadılık havasına bürünmek için) düştük bize en yakın YKY şubesinin yollarına. 


Üç kitap da pek ince. Zaten konuya hakim olduğunuza göre yarım saatte bitireceğinize bahse girerim. Gelelim benim bu güzeller hakkında söyleyeceklerime.

1. Ozan Beedle'ın Hikayeleri

İçinde beş farklı hikaye bulunan kitapta benim favorim ( Üç Kardeşin Hikayesi hariç ) İyi Kader Çeşmesi oldu. Genel olarak sevgi , fedakarlık , dürüstlük gibi insani değerlerin hakim olduğu öyküleri eski harflerle yazılmış aslından çeviren zeka küpümüz Hermione Granger imiş. Albus Dumbledore tarafından kaleme alınan ek notlar ise biz Muggle olanlar için yeterince açıklayıcı nitelikte. Profesör her zamanki gibi kalplerimizi fethediyor.

2. Çağlar Boyu Quidditch


Son satıra kendi ismimi de yazmayı düşünmedim değil. Ama alttaki uyarıda okuyacağınız üzere başına bir iş açılmasıyla tehdit edilenlerden biriyim :)

Hogwarts Kütüphanesi'nin en çok okunan kitaplarından biri olan Çağlar Boyu Quidditch hepimizin sevdiği o görkemli maçların tarihi geçmişini ele alıyor. Harry Potter'ın neredeyse yuttuğu altın Snitch yerine çok önceden maç esnasında büyücülerin Sinicit adında bir kuşu avladığını biliyor muydunuz ?


Fiyatın büyücüler dünyasındaki karşılığını yazmaları sizce de güzel değil mi ? :)


Bir Tutucu olsam kesinlikle savunma tercihim Sopalı Denizyıldızı olurdu.

3. Fantastik Canavarlar Nelerdir , Nerelerde Bulunurlar ?
İlk filmden itibaren tanıma şansı bulduğumuz yaratıkları bir düşünün : Minik Norbert , devasa Basilisk, gururlu Şahgaga , Harry'e süpürgesiyle taklalar attıran Boynuzkuyruk ve diğerleri. Hepsi hakkında bilgiler edineceğiniz bölümlere muzip kahramanlarımız tarafından bazı notlar da eklenmiş. Okuması çok eğlenceli benden söylemesi.


Galiba birileri yaramazlık yapmış. Bence de Harry Mızmız Myrthle'ı seviyoooorrr.


Bu oyun size bir yerlerden tanıdık geldi mi Muggle arkadaşlarım ?
 Son olarak kitaplardan elde edilen gelirin Lumos Foundation'a bağışlandığını söyleme gereği hissediyorum. Lumos , çocuk esirgeme yurtlarına yerleştirilmiş çocukların bakımı ve gelişimi ; Comic Relief ise dünyanın en zor ülkelerinde yaşayan yoksul insanların bir kısmına yardım amaçlı çalışmalar yapan iki kuruluş.
Ha unutmadan ekleyeyim :  Rita Skeeter , Çağlar Boyu Quidditch için " Daha beterlerini de okudum." yorumunu yapmış. Ne dersiniz , haklı mı ?






1 yorum:

  1. Hepsi birbirinden kıymetli.Fantastik canavarlar artık bulunamıyor.sizin bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil

BİZ KİMİZ?

Biz, farklılıkları biraraya getirmek isteyen sanatseverleriz.
Bumerang - Yazarkafe