28 Mart 2016 Pazartesi

BOWIE ŞARKILARIYLA EFSANELEŞEN FİLM SAHNELERİ



"We can be Heroes, just for one day" sözleriyle aklıma kazınan ve yapılmaya çalışılanın aksine ölümüyle değil, yaşadığı zaman yaptıklarıyla efsane olan bir David Bowie listesi ile geldim bu kez. Evet iki ay kadar önce ölümüyle hepimizi çok üzdü ve benim gibi onu bir gün canlı dinleyebilme hayaliyle yaşayan bir hayran için daha da yıkıcı bir durumdu. Ama bu yazıda kesinlikle onun ölümünden değil, nasıl ölümsüzleştiğinden, hepimizin kalbine ve hayatına nasıl dokunduğundan bahsedeceğim. Zaten yıllardır playlist'imden eksik olmayan Bowie şarkıları, gözümüzde klasikleşen film ve dizilerin de efsane sahnelerine konuk olmuş ve onların efsaneleşmesinde büyük etken olmuştur. İşte o şarkıları duyduğumuz anda basan heyecan, kalp çarpıntısı, tansiyon yükselmesi ve eski anıların canlanması gibi şeyler yaşıyoruz ve "bom!" diye o sahneler aklımıza kazınıyor. Oyuncular gözümüzde büyüyor, yönetmene olan saygımız artıyor ve daha bir sürü kulağa mantıksız gelen şey gerçekleşiyor. Beynimiz mantıksız dese de bunlara, itiraf edelim ki kalbimiz aynı şeyleri paylaşmıyor. Şimdi de o gözümüzde kocaman olan filmleri, dizileri ve performansları sizinle paylaşmak istiyorum.

1- American Horror Story - Life on Mars


Dördüncü sezonda yer alan bu sahnede, adı Elsa Mars (Jessica Lange) olan sirk sahibesi Life on Mars'ı performe ediyor.


2- Frances Ha - Modern Love



Yaşamı tepetaklak olan Frances'in, yaşamına devam etme mücadelesi sırasında yaşadığı patlamaya rağmen hala hayat dolu olduğunu bu sahneden anlayabilirsiniz.

3- It's Kind of a Funny Story - Under Pressure



Bir efsane sahneyle daha karşı karşıyayız arkadaşlar. Belki oyuncular çalıp söylemiyor bu harika şarkıyı, ama önemli olan o değil zaten. Akıl hastanesindeki hastalardan biri olan Craig'in hayal dünyasından bir kesiti büyük hayranlıkla izleyebiliriz.

4- The Life Aquatic with Steve Zissou - Space Oddity




Severek ve eğlenerek izlediğimiz bu Wes Anderson filminde müzisyen olan Seu Jorge aslında bir çok David Bowie şarkısını coverlıyor. Kendisi Brezilyalı olduğu için Portekizce seslendiriyor bu şarkıları da.

5- The Secret Life of Walter Mitty - Space Oddity



Görselliklerine ve en çok da anlatmaya çalıştıklarına hayran kaldığımız ve ufkumuzu tamamen genişleten bu Ben Stiller filminde efsane olarak tabir edebileceğimiz bu sahne Kristen Wiig'in Space Oddity performansı ile başlayıp, daha sonralarında mikrofonun David Bowie'ye verilmesiyle devam ediyor.

6- Fringe - The Man Who Sold The World



Gönlümüzde taht kuran Fringe'in son sezonunun bu sahnesini unutmak mümkün değil. Yarı deli ama dizinin en mükemmel karakteri olan Walter'ın neredeyse tüm sahneleri ilginizi çekecektir aslında. Ama bu anın yeri bambaşka olacaktır.

7- The Perks of Being a Wallflower - Heroes



Son yılların en beğenilen gençlik filmi The Perks of Being a Wallflower içinizi hem gençlik ateşiyle yakacak, hem müzik tutkunuzu artıracak, hem de sizi duygulandırabilecek bir film. Bu sahnesi de yine David Bowie ile birlikte mükemmeleşen sahneler arasında.

8- Hanna - Kooks





9- Doctor Who - Starman



Doctor Who'nun özellikle 2005 yılında yayınlanan "Aliens in London" bölümünde yer alıyor bu parça. Ama o video internette bulunmadığı için derleme videolar hazırlanmış durumda.

10- Dogville - Young Americans



Bu şarkı da Dogville'in end credit'inde yer alarak filmin anlamına anlam katan ögeler arasında yerini alıyor.

11- Rush - Fame




12- The Boat That Rocked - Lets Dance



Herhalde Rock gemisini Bowie olmadan düşünmemiştiniz.

13- Friends - Space Oddity



Lütfen dur Joey!

14- Lost Highway - I'm Deranged





15- Labyrinth - Magic Dance



Kendisinin de başrolünde olduğu bu filmde yine harika bir müzikale tanık olacaksınız.

Bonus: Barbra Streisand - Life on Mars



Barbra Streisand bu şarkı ile birlikte birçok klasik şarkıyı coverladığı bir albüm çıkarmış. David Bowie hiç beğenmediği bu cover hakkında "Çok korkunç. Üzgünüm Barbra, ama bu çok acımasız." demiş hatta. Bowie'ye katılmadan edemeyeceğim bu kez.

1 yorum:

  1. Wynn Casino & Resort | Dr. MCD
    The 동두천 출장마사지 Wynn is a boutique-like resort หาเงินออนไลน์ located on the Las 경상남도 출장안마 Vegas 원주 출장샵 Strip near The Mirage. 양주 출장마사지 The rooms are air-conditioned and have free WiFi.

    YanıtlaSil

BİZ KİMİZ?

Biz, farklılıkları biraraya getirmek isteyen sanatseverleriz.
Bumerang - Yazarkafe